Σελίδες

Design

Design

Ο όρος design σημαίνει σχεδιασμός και δημιουργία ενός αντικειμένου ή συστήματος.
Τον ορισμό αυτό τον χρησιμοποιούμε σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς όπως στην αρχιτεκτονική και στην διακόσμηση, στην αγγειοπλαστική, στη γραφιστική, στη ζωγραφική και σε πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση έχει τη δική του σημασία, αλλά στην ουσία είναι ένα είδος τέχνης.

Το design όμως, δεν είναι κάτι απλό, χρειάζεται φαντασία και μελέτη. Στο σχεδιασμό αντικειμένων, για να κριθεί ότι το αντικείμενο έχει καλό design πρέπει να πληρεί κάποιες προυποθέσεις.

Κάποιες από αυτές είναι να έχει λειτουργικότητα, δηλαδή η χρήση του να είναι ιδανική για το σκοπό που το θέλουμε. Να είναι εύκολο στη χρήση του και να εξυπηρετεί την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Να έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο, ενώ αυτό που πρέπει να το διακρίνει είναι η ομορφιά του και η πρωτοτυπία του. Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν μόνο για τα
αντικείμενα, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη μορφή σχεδιασμού.

Από τους πιο σημαντικούς και χρήσιμους τομείς του design είναι η αρχιτεκτονική και διακοσμητική.
Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται συχνά για τον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού τους ή της επιχείρησής τους. Έτσι απευθύνονται στους κατάλληλους διακοσμητές και αρχιτέκτονες, για να τους βοηθήσουν.

Εκείνοι με τη σειρά τους, θα κάνουν μια μελέτη για το κτίτιο και θα
δημιουργήσουν όμορφους και λειτουργικούς χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων που θα ζήσουν εκεί. Το σίγουρο είναι ότι δε φτάνει μόνο να είναι ένα ωραίο περιβάλλον, αλλά να εξυπηρετει και τους ιδιοκτήτες. Βασικά στοιχειά για τα οποία πρέπει να συμβουλευόμαστε τους
ειδικούς είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων, ο φωτισμός, οι επενδύσεις, οι ειδικές κατασκευές και η τοποθέτηση των επίπλων, ώστε να έχει τη σωστή διαρρύθμιση ο χώρος και να είναι λειτουργικός.

Εκτός όμως από αυτά που φαίνονται, θα μας δώσουν συμβουλές και για τις εγκαταστάσεις, για να γίνουν από την αρχή όλα σωστά και να μην προκύψουν στην πορεία προβλήματα που θα χαλάσουν την αρμονία του κάθε χώρου.

Άλλος ένας τρόπος για να βγούμε από αδιέξοδο και να πάρουμε έξυπνες ιδέες για τη διαμόρφωση του χώρου μας είναι τα design περιοδικά. Εκεί θα βρούμε πολλές συμβουλές και αρκετές επιλογές για διάφορες περιπτώσεις.

Θα δούμε όμορφες εικόνες, ταπετσαρίες, έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού
χώρου, αλλά και λύσεις για τον κήπο. Πέρα από τη διακόσμηση όμως, θα δούμε και τις άλλες μορφές design.

Θα πάρουμε πληροφορίες και θα ενημερωθούμε για την τεχνολογία, τη γαστρονομία αλλά και τις νέες τάσεις της μόδας.
Μέσα από ένα περιοδικό design, μπορούμε να εμπνευστούμε και να αρχίσουμε και εμείς τις δικές μας δημιουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου