Σελίδες

Ασφάλεια χωρίς σύνορα ( security )

Η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ο στόχος της M.C. General Security για τα επόμενα χρόνια.

ριν από περίπου 30 χρόνια, η αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα επιτάσσει την εξεύρεση εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης και προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και ζωής. Πρόσφορο έδαφος, στον τομέα αυτό, βρίσκουν τότε οι υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης, αναπτύσσοντας δράση στα σημεία όπου η πολιτεία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, είτε δεν αποτελούσε τμήμα των αρμοδιοτήτων της. Ετσι γεννάται και αναπτύσσεται σταδιακά η αγορά των... Υπηρεσίες ασφαλείας!

Tηλέμαχος Kυρλόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της M.C. General Security.



«Πράγματι, η δραστηριοποίηση των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ξεκίνησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980. H ανάπτυξη αυτών των εταιρειών είναι παράλληλη με την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα», όπως επισημαίνει ο κ. Τηλέμαχος Κυρλόγλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας M.C. General Security.

Είναι γεγονός πως στη δεκαετία του ’90 παρατηρούμε ραγδαία ανάπτυξη των εταιρειών του κλάδου Security, κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών. Ενώ, την ίδια στιγμή, η κρίση στην περιοχή των Βαλκανίων, το κύμα λαθρομεταναστών, η βία και η εγχώρια εγκληματικότητα, η εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών που συνεπάγονται ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές, αποτελούν πλέον προβλήματα... ασφαλείας που απασχολούν ολοένα και περισσότερο τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και δράσης.

«H αίσθηση ανασφάλειας των πολιτών και των εταιρειών μεγαλώνει, αφού βλέπουν σχεδόν καθημερινά την εγκληματικότητα να αυξάνεται και να εξαπλώνεται. H αντιμετώπιση αυτών των πραγματικών απειλών, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των μέσων και μεθόδων των εγκληματιών εξηγούν γιατί τα υπάρχοντα πολυάριθμα εταιρικά σχήματα (Security) χρειάζονται συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών και των μέσων που προσφέρουν ώστε να είναι σε θέση να δώσουν λύσεις σε έργα ασφαλείας μεγάλης πολυπλοκότητας και μεγέθους», τονίζει ο κ. Κυρλόγλου, υπογραμμίζοντας: «Αυτό το κενό θέλησε να καλύψει το 1999 με την ίδρυση της ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που φέρει τον διακριτικό τίτλο M.C. General Security ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Μαργέλης».

Η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ο στόχος πενταετίας της M.C. General Security. «H ανοδική και επιτυχής πορεία της M.C. General Security, με την εμπειρία και εξειδίκευση των στελεχών της στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μέτρων ασφαλείας για μεγάλα projects, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ίδρυση, παράλληλα, της Ανώνυμης Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Ελληνικών Συμφερόντων Μαργέλης A.E., με έδρα τη N. Φιλαδέλφεια Αττικής και υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Αλεξανδρούπολη. Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία υποκαταστημάτων στις περισσότερες πρωτεύουσες των νομών της Ελλάδος, δεδομένου ότι το δίκτυο φυλάξεων που πραγματοποιεί σήμερα αναφέρεται σε πανελλαδικό επίπεδο».

H M.C. General Security προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές απαιτήσεις των φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή, ενώ δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ γεωγραφικό και θεματικό φάσμα με την υποστήριξη των κάθε είδους δράσεων εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Βαλκανικής και της Ανατολικής Μεσογείου -είτε πρόκειται για την κάλυψη σε λύσεις για την ασφάλεια είτε για τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας. Ποια είναι όμως τα σημεία υπεροχής της M.C. General Security;

Οπως μας εξηγεί ο κ. Κυρλόγου, «η διαρκής ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι η επένδυση της M.C. General Security στο μέλλον της. H σύνθεση του προσωπικού της εταιρείας χαρακτηρίζεται από ένταξη στελεχών με υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και επιστημονικής κατάρτισης. Οι δεξιότητες και γνώσεις διευρύνονται και εμπλουτίζονται διαρκώς μέσα από την ταχεία κεφαλαιοποίηση εμπειρίας από τη συμμετοχή σε έργα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία μεριμνά για τη συνεχή ανάπτυξή τους με την οργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, την ενίσχυση της εσωτερικής επικοινωνίας και την αναβάθμιση των συστημάτων διαχείρισης γνώσης (Knowledge Management) που διαθέτει, καθώς και την παρακολούθηση της παγκόσμιας αγοράς (εκθέσεις - σεμινάρια). Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη συμμετοχή νέων σε ηλικία στελεχών, προσδίδει στη M.C. General Security έναν ιδιαίτερο δυναμισμό».

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου
H σημασIα που δίδεται στο δίδυμο ποιότητα - παραγωγικότητα στην εταιρεία M.C. General Security και η εμπειρία των στελεχών της επιδρούν καταλυτικά στην ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, προσδίδοντάς της μια δυναμική που της επιτρέπει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

H εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με βασικές συνιστώσες την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων του πελάτη, την υψηλή ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε μεταβαλλόμενες συνθήκες, καθώς επίσης και την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων που αναλαμβάνει.

Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ο σύγχρονος εξοπλισμός, το ευέλικτο οργανωτικό σχήμα και η οικονομική ευρωστία της M.C. General Security Services αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ως προς την αξιοπιστία της εταιρείας για τη γρήγορη αποπεράτωση κάθε έργου που θα της ανατεθεί. Απόδειξη ότι πολλά από τα πιο πολύπλοκα έργα ασφαλείας στην Ελλάδα έγιναν από τη M.C. General Security.

Υποδομές
H M.C. GenΕRAL Security παρέχει στο προσωπικό και τους συνεργάτες της ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας σύμφωνο με τις πλέον προηγμένες και απαιτητικές διεθνείς προδιαγραφές.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία διαθέτει ειδικό τμήμα υποστήριξης υποδομών, αποστολή του οποίου είναι η επιμέλεια και διαρκής ανάπτυξη του γραφειακού εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών υποστήριξης.

H εταιρεία διαθέτει μόνιμο τεχνικό ασφαλείας, καθώς και γιατρό εργασίας. Οι χώροι της εταιρείας καταλαμβάνουν έκταση 1.075 τετραγωνικών μέτρων, σε ενιαίο κτίριο.

Ο χώρος των γραφείων είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μπορεί η εταιρεία να αντεπεξέλθει και στις πιο δύσκολες απαιτήσεις. Το κέντρο λήψεως σημάτων λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το Τμήμα Φυλάξεων έχει 24ωρης λειτουργίας Control Room με σύνδεση ασύρματης επικοινωνίας (Pαδιοδίκτυο) σε όλα τα σημεία που φυλάει.

Διαθέτει Patrol Jeep, Patrol-Moto, θωρακισμένα αυτοκίνητα για χρηματαποστολές, καθώς και θωρακισμένα lux οχήματα για μεταφορά VIP’s. Kάθε όχημα έχει σύνδεση με το CR μέσω ραδιοδικτύου. Το προσωπικό ασφαλείας φοράει στολή εγκεκριμένη από το ΓEEΘA. Ως εξοπλισμό διαθέτει: ασύρματο επικοινωνίας, κινητό τηλέφωνο, φακό τύπου Maglite, ζώνη A.T., Zip, κ.α., ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε έργου. Σε ειδικές περιπτώσεις και όταν ζητηθεί από τον πελάτη, η εταιρεία διαθέτει μαγνητικές πύλες ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και φορητούς ανιχνευτές μετάλλων και Xrays (έλεγχος πλήθους σε εκδηλώσεις, ομιλίες, συνέδρια κ.λπ.).

H M.C. General Security αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για να αναβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα και να εμπλουτίζει το περιεχόμενο των υπηρεσιών που παρέχει. Ετσι, για τη M.C. General Security, η διαρκής τοποθέτηση στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων είναι μια πάγια στρατηγική επιλογή.

Διασφάλιση ποιότητας
Πιστευοντας ότι η παροχή υπηρεσιών αρίστης ποιότητας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό όλους τους απαραίτητους πόρους. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασίσει τη συνεχή και με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευση του προσωπικού. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό, με βάση την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαδικασίας διασφάλισης ποιότητας (ISO: 9001-2000).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, «οι προθέσεις μας για την πορεία της εταιρείας, σε ορίζοντα πενταετίας, έχουν αντικειμενικά προσδιορισθεί με βάση τη δυναμική της, στη δημιουργία δικτύου υποκαταστημάτων και στους υπόλοιπους νομούς της Ελλάδος και σε χώρες της Βαλκανικής και Ανατολικής Μεσογείου, τη διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των παρεχομένων υπηρεσιών.

Κοσμάς Ζακυνθινός

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου