Σελίδες

Έρευνα για το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Έρευνα για το ηλεκτρονικο τσιγαρο

Στο συμπέρασμα πως το ηλεκτρονικο τσιγαρο ίσως να είναι μία πιο ασφαλή μέθοδο καπνίσματος που μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που προκαλούν τα κλασικά τσιγάρα με καπνό δείχνουν μελέτες που διενεργήθηκαν σε μεταξύ των Πανεπιστημίων της Θεσσαλίας και του πανεπιστημίου της Κρήτης καθώς και τμημάτων γυμναστικής ακαδημίας και Βιοχημείας της Θεσσαλίας και Ιατρικής πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μελέτη συνέκρινε τις επιδράσεις των κανονικών τσιγάρων και των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους παθητικούς καπνιστές.  Το ηλεκτρονικο τσιγαρο που διενεργήθηκε η έρευνα ήταν από τα δημοφιλέστερα, και το υγρό αναπλήρωσης είχε άρωμα τσιγάρου και περιεκτικότητα σε νικοτίνη έντεκα mg/ml δηλαδή μια μέση περιεκτικότητα. Εξετάστηκαν δεκαπέντε καπνίζοντες και δεκαπέντε μη καπνίζοντες άνδρες και γυναίκες.

Όπως μεταδίδεται από το αθηναϊκό πρακτορείο, σχετικά με τους παθητικούς καπνιστές, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις της έκθεσης για 1 ώρα σε συνθήκες παθητικού καπνίσματος κλασικού τσιγάρου και ηλεκτρονικου τσιγαρου.
Ο Εργαστηριακός χώρος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος στον οποίο εργαστήριο προσομοιώθηκαν οι συνθήκες που συνήθως υπάρχουν σε bar και ταβέρνες.


Επί της διαδικασίας: μετά την χρήση των κλασικών τσιγάρων, καθώς επίσης κι έπειτα από το παθητικό κάπνισμα κανονικού τσιγάρου τα κύτταρα του αίματος τα οποία ενεργοποιούνται στη φλεγμονή αυξήθηκαν αρκετά σε σχέση με τα τους καπνιστές που χρησιμοποίησαν είτε καπνίζοντας είτε απλά εισπνέοντας το ηλεκτρονικο τσιγαρο.
Η έρευνα δείχνει πως το κλασικό τσιγάρο ενεργοποιεί την διαδικασία της φλεγμονής, κάτι το οποίο είναι κυρίως υπεύθυνο για παθήσεις όπως ο καρκίνος και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η μελέτη για το Ηλεκτρονικο τσιγαρο
Το κανονικό και το παθητικό κάπνισμα με το ηλεκτρονικο τσιγαρο έδειξαν καλύτερα αποτελέσματα τα οποία συγκλίνουν πως η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο που προκαλεί η το κάπνισμα των κανονικών τσιγάρων.

Συμπέρασμα Κλασικό τσιγάρο VS Ηλεκτρονικο τσιγαρο
Ετησίως χάνουν την ζωή τους έξη εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως από το τσιγαρο. Δημιουργείται η ανάγκη για εναλλακτικούς μεθόδους ικανοποίησης των καπνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου