Σελίδες

Security & μέτρα ασφαλείας

Security & μέτρα ασφαλείας

H  security ή ασφάλεια, αποδίδοντας τον όρο στην ελληνική γλώσσα, είναι η βαθμίδα προστασίας που δείχνει το άτομο  απέναντι στον κίνδυνο, στο ρίσκο, ακόμα και στο έγκλημα.  Η security ή ασφάλεια δεν περιορίζεται σε ένα ή δύο μόνο τομείς, αντιθέτως, εμφύεται παντού και στα πάντα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής: ασφάλεια σε επίπεδο διαδυκτίου και  επικοινωνίας (application security, computing security, data security, information security, network security), ασφάλεια στον τομέα τον μεταφορών, αεροδρόμια ή λιμάνια (airport security, port security), ασφάλεια σε επίπεδο διατροφής (food security), ασφάλεια στην  κατοικία μας (home security), ασφάλεια στην εκπαίδευση (school security), ασφάλεια σε επίπεδο εμπορίου (shopping centre security), καθώς και σε επίπεδο πολιτικής. Δηλαδή, national security, public security, international security.

Τέλος, η έννοια της ασφάλειας  εμφανίζεται ακόμα και σε επίπεδο οικονομίας (financial etaireia security). 
Τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουμε να πάρουμε κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν ως μέτρα- στόχους. Στόχους που καλείται το άτομα να επιτεύξει.

Τέτοιου είδους στόχοι μπορούν να επιτευχθούν τόσο από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για προσωπικές ανάγκες όσο και από εκπρόσωπους τρίτων, όπως είναι για παράδειγμα οι εταιρείες Security, που μπορούν να παράσχουν πρόσθετη ασφάλεια. Καθώς, διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (εγκαταστάσεις και όργανα- μέσα) μέσω των οποίων μπορούν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον πολίτη.

Η ασφάλεια λοιπόν των πολιτών, στους ποικίλους τομείς που  ήδη παρουσιάσαμε και παραπάνω, οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων μας, ειδιμόνων και μη. Και να μην αγνοούνται τα ολοένα αυξανόμενα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας, που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας.

Όμως τα ερωτήματα που γεννούνται σε αυτό το σημείο είναι τα εξής. Κατά πόσο είμαστε έτοιμοι, σαν κοινωνία, να στερηθούμε κάποια πράγματα για να απολαύσουμε σε υψηλότερα επίπεδα την ασφάλεια; Μπορούμε να μάθουμε από τα παθήματα μας; Λαμβάνουμε μέτρα για την πρόληψη αντίστοιχων περιστατικών; Και εν τέλει, τα παθήματα μας κάνουν πιο σοφότερους ή πιο απαθείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου