Σελίδες

Αποφράξεις Αποχετευτικών Δικτύων (apofraxeis)

Αποφράξεις Αποχετευτικών Δικτύων (apofraxeis)

apofraxeis 24 wro
apofraxeis 24 wro
Έχετε διαπιστώσει ότι το νερό που ρίχνετε στο νεροχύτη σας καθυστερεί να αδειάσει;
Τότε αντιμετωπίζετε σίγουρα κάποιο πρόβλημα με τις σωληνώσεις σας! Οι σωληνώσεις ποτέ δε φράζουν ξαφνικά, αντιθέτως φράζουν σταδιακά και λόγω της συχνής- καθημερινής μας χρήσης. Αιτία για φραγή των περισσότερων σωληνώσεων είναι η συσσώρευση καταλοίπων τροφών (για την περίπτωση του νεροχύτη μας) ή συσσώρευση τριχών (για την περίπτωση του νιπτήρα μας).

Η αρχική επιβράδυνση της ελεύθερης απορροής του νερού, που σίγουρα θα παρατηρήσουμε, δε πρέπει να αγνοηθεί, καθότι πρόκειται για τα πρώτα σημάδια του προβλήματος της υδραυλικής μας εγκατάστασης. Ποιός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος απόφραξης των σωληνώσεων;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος, που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία απόφραξης (apofraxeis) των σωληνώσεων είναι αρχικά, η χρήση της παραδοσιακής βεντούζας, έπειτα χρήση μίας αντλίας αναρρόφησης, στη συνέχεια η αποσύνδεση του σιφωνιού, ο καθαρισμός του σιφωνιού με τη βοήθεια μιας βούρτας καθαρισμού μπουκαλιών και τέλος το ξεβούλωμα του αγωγού της αποχέτευσης με τη χρήση ενός ειδικού σπιράλ απόφραξης.
Ποιά είναι η σημασία του καθαρισμού ή της απόφραξης ενός αποχετευτικού δικτύου;
Η διαδικασία καθαρισμού ή απόφραξης ενός αποχετευτικού δικτύου είναι μία πολύ σημαντική σημασία για την δημόσια υγεία των ατόμων. Η ορθή και σωστή λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων μπορεί να αποτρέψει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την εξάπλωση πολλών μολυσματικών ασθενειών και κατά συνέπεια την εξασφάλιση της υγιεινής χιλιάδων ανθρώπων.

Είναι αναγκαίο να καθαρίζονται προληπτικά και να συντηρούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τα αποχετευτικά δίκτυα; Τα αποχετευτικά δίκτυα πρέπει να καθαρίζονται αρκετά συχνά για προληπτικούς λόγους, αφενός για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας των ατόμων και αφετέρου για τη μείωση εμφάνισης προβλημάτων (π.χ. να γίνει αναγκαία η απόφραξη των σωληνώσεων κτλ.). Τα αποχετευτικά δίκτυα πολλές φορές φράζουν και υπερχειλίζουν, δημιουργώντας αφενός φθορές στο κτίριο και αφετέρου πολύ σοβαρές μολυσματικές εστίες. Επομένως, οι προληπτικοί καθαρισμοί τόσο στις αποχετεύσεις όσο και στις στήλες των σιφωνιών, βοηθούν σε σημαντικό βαθμό!

Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο, υπάρχουν και σήμερα πολλές ειδικές αποφρακτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν την απόφραξη των σωληνώσεων και τη συντήρησή τους, με αρκετά αποτελεσματικό, άμεσο και οικονομικό τρόπο. Διαθέτουν ένα καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, ένα αρκετά σύγχρονο και πολλές φορές και υπερσύχρονο εξοπλισμό (π.χ. ειδικές κάμερες κτλ) και αρκετά κατάλληλα οχήματα με πιεστικά μηχανήματα και ηλεκτρονικά εργαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου