Σελίδες

Μεσιτικά γραφεία

Μεσιτικό γραφείο
 
Πώς πραγματοποιείται η ορθή διαδικασία επιλογής του μεσιτικού γραφείου και του κτημαμεσιτικού συμβούλου; Στους περισσότερους απ’ εμάς έχει παρουσιαστεί ήδη η ανάγκη για συνεργασία με κάποιο μεσιτικό γραφείο (μεσιτικα γραφεια βολος). Με αποτέλεσμα να μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε καλύτερα και από “πρώτο χέρι” αφενός το ρόλο το δικό μας (ως εργοδότες δηλαδή) και αφετέρου το ρόλο του εκάστοτε μεσιτικού γραφείου (ως υπάλληλος μας, που οφείλει να φέρει εις πέρας τη δουλειά που θα του αναθέσουμε).
Πώς όμως θα είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει εις πέρας η εργασία μας με τον καλύτερο τρόπο; Σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλουμε να εστιάσουμε και την προσοχή μας και να φροντίσουμε να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις. - Πρέπει να προσέξουμε ο κτηματομεσιτικός μας σύμβουλος ή το μεσιτικό γραφείο στο οποίο εργάζεται και θα απευθυνθούμε, να έχουν πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στις πωλήσεις και ενοικιάσεις των ακινήτων. - Επίσης, για τα καλύτερα αποτελέσματα της πώλησης ή της ενοικίασης του ακινήτου μας θα βοηθούσε και η εργασιακή εξειδίκευση στη συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται το ακίνητο μας. - Στοιχείο που επηράζει σε σημαντικό βαθμό για την προσέλκυσει των ενδιαφερόμενων αγοραστών είναι και η επωνυμία του εκάστοτε μεσιτικού γραφείου. - Επίσης τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσει το μεσιτικό γραφείο προκειμένου να προωθήσει σωστά και να πωλήσει ή να ενοικιάσει το ακίνητο μας στην αγορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να ζητήσουμε μία ανάλυση των βημάτων και των πλάνων που πρόκειται να ακολουθήσει εκτός φυσικά από την αγγελία. - Εκτός όμως από τα παραπάνω σημαντικό ρόλο παίζει και η εξωτερική επαγγελματική εμφάνιση του κτηματομεσιτικού μας συμβούλου, καθώς με τη σωστή χρήση του λόγου του, τα επιχειρήματα του και γενικότερα την ικανότητα της πειθούς του μπορεί να προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και εν τέλει να επιτύχει το στόχο μας (πώληση ή ενοικίαση του ακινήτου μας). - Τέλος, η ζήτηση και η επιμονή που θα δείξει το μεσιτικό γραφείο (μεσιτικο γραφειο βολος) στο οποίο θα απευθυνθούμε, για την αμοιβή του είναι βαρύνουσας σημασίας!
 
Οι κτηματομεσίτες που ζητούν μεσιτικά έχουν κίνητρα για να προωθήσουν και εν τέλει να πωλήσουν το ακίνητο μας. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα κίνητρο και κατ’ επέκταση καμία προώθηση του ακινήτου μας, αφήνοντάς το στην τύχη του. Εκτός αυτού όταν αναφερόμαστε σε ένα μεσίτη, ο οποίος δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τη δική του χρηματική αμοιβή, στην ουσία δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει και τη δική μας αμοιβή από τον πιθανό αγοραστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου