Σελίδες

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά συστήματα
Φωτοβολταϊκά Συστήματα Σε ανάκληση των παλιών αδειών των φωτοβολταϊκών συστημάτων προέβει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά.
Την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013, διαξήχθηκε η προγραμματισμένη ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά στη Λάρισα, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 360 παραγωγοί της Ελλάδας. Στη συνέλευση έγινε απολογισμός και διεξοδική παρουσίαση των πεπραγμένων από τον Πρόεδρο κ. Σ. Λουμάκη.

Καθώς επίσης, και μαθηματικές αναλύσεις για την πορεία που ενδέχεται να ακολούθησε ο Ειδικός Λογαρισμός ΑΠΕ από το 2013 έως το 2014. Επιπλέον, στη συνέλευση εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα, που εξουσιοδοτεί το συμβούλιο του συνδέσμου να ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την τήρηση των εθνικών στόχων και τη μη υπέρβασή τους.

 Ένα άλλο θέμα που τονίστηκε ιδιαιτέρως σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα ήταν η έκδοση νέων αδειών. Συγκεκριμένα, υποστηρίχτηκε η άποψη αναστολής έκδοσης νέων αδειών, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πλήττονταν η αγορά και η βιωσιμότητα της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ακόμα, ζητήθηκε από τις αρμόδιες.

Αρχές να προέβουν σε όλες τις απαραίτητες ανακλήσεις αδειών ή όρων σύνδεσης, διότι ο ηλεκτρικός τομέας δεν ανήκει σε κανέναν, επομένως όλες οι συμβάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν ημερομηνία λήξης, όπως θα συνέβαινε και σε οποιαδήποτε άλλη άδεια στον χώρο της οικονομίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η έκδοση των αδειών τους, θα γινόταν ένα είδος εμπορίου και θα σταματούσαν οι εθνικοί στόχοι και η ομαλή πορεία της αγοράς, δημιουργώντας ποικίλες διαταραχές.
Τέλος, ένα άλλο σημαντικό θέμα σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα ήταν οι εισφορές που κλήθηκαν να πληρώσουν οι καταναλωτές ως προς τον οριζόντιο άξονα, δηλαδή επί του τζίρου τους. Στοιχείο που επηρέασες αρνητικά κυρίως, τις μικρότερες μονάδες λόγω της έλλειψης της οικονομικής τους κλίμακας. Οι παρευρίσκοντες στη γενική συνέλευση εξέφρασαν την απορία τους για το πως είναι δυνατόν να τεθεί χαράτσι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων χωρίς να ληφθεί υπόψιν το ίδιο το μέγεθος της εκάστοτε ηλεκτρο-παραγωγικής μονάδας.

Δείτε: Αυτονομα φωτοβολταικα συστηματα Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου